JCWeetje

Historische JCWeetjesWist-Je-DatjesRuimtekidsTechniek & WetenschapCultuurkriebelsKiddoeVariaarchief

Varia

Avocado’s zijn hip. Iedereen eet avocado’s omwille van zijn vele vitaminen, antioxidanten, lage koolhydraten en vele vezels. Neem je tijd om alle goede eigenschappen van avocado’s te lezen en hierna je ouders aan te manen een hele voorraad te kopen.

Sommige mensen vinden het belangrijk om te weten waar hun eten vandaan komt. Ze willen weten waar de koe van hun biefstuk geslacht is, uit welk land hun groenten werden overgevlogen en in welke zee hun vis gevangen werd. Dat zal voor paling in ’t groen niet altijd gemakkelijk geweest zijn, want pas in de 20e eeuw konden wetenschappers achterhalen hoe deze gladde visjes geboren worden! Vooraleer die duidelijkheid er was, deden de wildste geruchten de ronde.

Invriezen is niet zomaar invriezen! Heb je in de zomer ooit zelf wel eens een overschot frambozen, aardbeien of andere bessen ingevroren? De kans is groot dat wanneer je ze ontdooide, ze eruit zagen als een voorgekauwde roodroze brij en niet echt meer op frambozen leken. Heb je daarentegen in de winkel ooit wel eens een zak diepvriesframbozen gekocht? Als je deze ontdooit, zien ze eruit als verse, smakelijke vruchten.

Nogal duidelijk :-) ... Alle artikels die we niet in één van de andere rubrieken kunnen plaatsen, vind je hier!