JCWeetje

Historische JCWeetjesWist-Je-DatjesRuimtekidsTechniek & WetenschapCultuurkriebelsKiddoeVariaarchief

Techniek en Wetenschap

zweefvliegen

In tegenstelling tot ‘normale’ vliegtuigen beschikt een zweefvliegtuig niet over een motor om het vliegtuig in de lucht te houden. Een zweefvliegtuig vliegt op dezelfde manier als een vliegtuig, maar gebruikt daarvoor geen motor. Je zou onmiddellijk denken dat je dan enkel kan dalen met een zweefvliegtuig, maar wonder boven wonder, met zo’n zweefvliegtuig raak je wel degelijk op grote hoogte. Aan de hand van enkele kernbegrippen geven we je een inzicht in deze wereld.

polaroid

Het maken van een polaroid foto is net echte magie. We kunnen het  vergelijken met een toverstokje dat op fotopapier tikt waarna plotseling een beeld verschijnt op het daarvoor witte papier. Maar wat is nu het geheim van deze ingebouwde foto-ontwikkelkamer?

arduino

In deze tweede Arduino tutorial zullen we dieper ingaan op het programmeren. We zullen ons deze keer niet meer beperken tot het knipperen van een LED en maken het iets ingewikkelder. In het eerste gedeelte van deze tutorial zullen we eerst wat dieper ingaan op verschillende aspecten van het programmeren.

Geboeid door techniek en technologie? Wil je weten waarom iets werkt zoals het werkt? In deze rubriek kom je het te weten, over zeer uiteenlopende onderwerpen waarbij techniek, technologie en wetenschap de grondslag vormen.