JCWeetje

Historische JCWeetjesWist-Je-DatjesRuimtekidsTechniek & WetenschapCultuurkriebelsKiddoeVariaarchief

Ruimtekids

Zin in een zomervakantie met een kosmografisch tintje? Dan heb je in 2017 geluk! Er staat namelijk een totale zonsverduistering of eclips op het programma.

Tijdens de pioniersjaren van de ruimteverkenning waren het alleen overheidsorganisaties die een mens of een andere nuttige lading de ruimte in konden krijgen. Sinds 2004 doen ook commerciële bedrijven mee met de ruimterace. Hoe prijzig zijn die ruimtevluchten? Of mogen we onze vraag stilaan anders stellen: komen ze binnen het bereik van jouw en mijn portemonnee?

Hanny's Voorwerp

Met de slogan “Iedereen wetenschapper” brengt het tijdschrift EOS Wetenschap het wetenschappelijk onderzoek tot in je eigen achtertuin of woonkamer. Het is een Belgisch initiatief, maar wereldwijd is het idee van Citizen Science (wetenschappelijke projecten met hulp van burgers) in opmars. De website bundelt al die projecten in een gemakkelijk overzicht.

De artikels van Ruimtekids worden verzorgd door JWR. JWR staat voor Jeugdwerkgroep Ruimtevaart, en is een jeugdvereniging in de regio Brugge waarmee JCW al jaren samenwerkt. Niet enkel voor deze interessante artikels over ruimtevaart, maar ook voor het jaarlijks spacecamp dat in de zomervakantie georganiseerd wordt als samenwerking tussen JCW en JWR. (www.jwronline.be)