JCWeetje

Historische JCWeetjesWist-Je-DatjesRuimtekidsTechniek & WetenschapCultuurkriebelsKiddoeVariaarchief

Ruimtekids

Tijdens de pioniersjaren van de ruimteverkenning waren het alleen overheidsorganisaties die een mens of een andere nuttige lading de ruimte in konden krijgen. Sinds 2004 doen ook commerciële bedrijven mee met de ruimterace. Hoe prijzig zijn die ruimtevluchten? Of mogen we onze vraag stilaan anders stellen: komen ze binnen het bereik van jouw en mijn portemonnee?

Hanny's Voorwerp

Met de slogan “Iedereen wetenschapper” brengt het tijdschrift EOS Wetenschap het wetenschappelijk onderzoek tot in je eigen achtertuin of woonkamer. Het is een Belgisch initiatief, maar wereldwijd is het idee van Citizen Science (wetenschappelijke projecten met hulp van burgers) in opmars. De website bundelt al die projecten in een gemakkelijk overzicht.

Buitenaards leven...

Buitenaards leven, het blijft een thema dat tot de verbeelding spreekt.

Begin mei kwamen astronomen opnieuw met groot nieuws. Ze hebben 3 planeten ontdekt die cirkelen rond een dwergster. De planeten zijn ongeveer even groot als Venus en onze aarde.

De artikels van Ruimtekids worden verzorgd door JWR. JWR staat voor Jeugdwerkgroep Ruimtevaart, en is een jeugdvereniging in de regio Brugge waarmee JCW al jaren samenwerkt. Niet enkel voor deze interessante artikels over ruimtevaart, maar ook voor het jaarlijks spacecamp dat in de zomervakantie georganiseerd wordt als samenwerking tussen JCW en JWR. (www.jwronline.be)