De Friendship Bench

De Friendship Bench is een project dat startte in Zimbabwe met als doel eenzaamheid of depressie tegen te gaan. Heel letterlijk ging men een bank maken waarop mensen konden zitten en praten met iemand als ze zich alleen voelden of daar nood aan hadden. Deze Friendship Bench kende een enorm succes. Tijdens dit lab ontwerpen we samen met een kunstenaar onze eigen Brusselse bank. In het fablab van de Erasmushogeschool werken we samen met technologen om ons ontwerp te lasercutten of te 3D-printen. We pimpen de bank verder met technologische en digitale technieken, zoals video mapping, arduino en virtual reality.

Heb jij ideeën over design, over hoe we een drukke stad mooier en socialer kunnen maken? Wil je de bench zelf komen ontwerpen, lasercutten of 3D printen? Wil je wel eens weten hoe je mensen bij elkaar kan krijgen door te coderen, via video mapping, virtual reality of door zelf een app te ontwikkelen? Denk je dat jouw muziek geschikt zou zijn om te beluisteren bij de bank? Of denk je dat we de geluiden van de stad zouden kunnen verwerken in ons project? Dan is dit lab iets voor jou!

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Gluon, een organisatie in Brussel die projecten organiseert op het raakvlak tussen beeldende kunst, technologie en wetenschap. Meer informatie op www.gluon.be.

Leeftijd: 
Voor 14- tot 18-jarigen (geboortejaar 2004 t.e.m. 2000)
Plaats activiteiten: 
Open BioLab Brussels, Erasmushogeschool Brussel - Campus Jette
Datum: 
van maandag 2 tot zaterdag 7 juli 2018
Prijs zonder korting: 
€75 (Schrijf je je in met een vriend of een vriendin, broer of zus? Dan is deelname aan het lab gratis!)

 activiteit passend in het STEM-actieplan

Partners: